تغییر رنگ و میزان کلسترول LDL میگوی پرورشی با استفاده از غذای حاوی جلبک دریایی
کد مقاله : 1013-4THSNC (R1)
نویسندگان:
محمود حافظیه *
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده مقاله:
جلبک دریایی Sargassum illicifolium از ساحل تیس جمع آوری و با توجه به آنالیز ترکیبات تقریبی، با نسبت صفر(گروه کنترلA)، 5 % (B)، 10% (C) و 15%(D) ، هر یک با سه تکرار به جای منابع پروتئین ایزونیتروژن 33 درصد، و ایزوکالریک، با 13 % چربی و 15% کربوهیدرات براساس روزانه 5-3% وزن بدن میگوهای 3 گرمی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش 45 روزه به بررسی های آنالیز لاشه از حیث کلسترول و رنگ گوشت با استفاده از HPLC و طیف رنگ سنجی پرداخته و میانیگن ها بررسی آماری شدند. این جلبک به شکل خشک دارای 8/9% پروتئین، 2 درصد چربی، 23% کربوهیدرات است که هیچگونه اختلاف معنی دار در چربی لاشه بین تیمارها مشاهده نگردید ولی کمترین میزان کلسترول در تیمار D (12/12±68/121) و بیشترین در گروه A بدست آمد(02/11±92/147). از حیث رنگ گوشت میگو تیمارهایC و D ‍ بدون اختلاف معنی داری با گروه A و B اختلاف نشان دادند. رنگ گوشت با توجه به آزمون طیف سنجی در میگو های تیمار D و ‍C ، نسبت به تیمار A که رنگ خاصی نداشته، به رنگ صورتی متمایل به نارنجی تغییر رنگ داشت.
کلیدواژه ها:
جلبک دریایی، میگوی پا سفید، کلسترول، رنگ میگو
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است