مدیریت و بهره برداری از ضایعات میگو به منظور تولید کاروتنوئید طبیعی
کد مقاله : 1017-4THSNC (R1)
نویسندگان:
پریسا صدیق ارا *1، ملینا صدیق ارا2
1دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران
2علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده مقاله:
ضایعات میگو 48 تا 56 درصد از وزن بدن میگو را با توجه به نوع گونه تشکیل می دهند. ضایعات میگو ازکارگاه های عمل آوری میگو جمع آوری شد. این ضایعات را در سایه خشک نموده و سپس به صورت پودردر می آوریم. ابتدا کاروتنوئید میگو طی سه روش اسیدی و آنزیمی و قلیایی استخراج شد و سپس اثرات آنتی اکسیدانی آن روی روغن آفتاب گردان در برابر سولفات مس با روش اسپکتروفتومتری بررسی شد. جهت اندازه گیری توتال کاوتنوئید ها درابتدا با سه یا چهار غلظت از بتاکاروتن منحنی استاندارد با جذب نوری 470 نانومتر رسم می شود. سپس نمونه ها با استفاده از معادله خط به دست آمده خوانده می شود. در مرحله بعد مقادیر مساوی از کاروتنوئیدهای استخراج شده و کاروتنوئید سنتتیک را به روغن خام افتابگردان را در مجاورت سولفات مس اضافه نموده و به مدت 24 ساعت برروی دستگاه شیکر گذاشته می شود. سولفات مس منجر به لیپیداکسیداسیون می شود میزان ممانعت از لیپیداکسیداسیون توسط کاروتنوئیدها با اندازه گیری میزان مالودالدئید ارزیابی شد. بیشتر تاثیر ممانعت از لیپیدپراکسیداسیون در روش قلیایی مشاهده شد
کلیدواژه ها:
ضایعات میگو، کاروتنوئیدها، روش استخراج
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است