بررسی اقتصادی مزرعه پرورش میگو
کد مقاله : 1042-4THSNC
نویسندگان:
قاسم غریبی *1، صمد راستی2، وحید یگانه3، علی قوام پور4، غلامحسین دلیرپور5، اللکرم محمدی6، مصطفی صبوحی6، علیرضا اسدی6
1بوشهر پژوهشکده میگو مرکز ملی میگو
2معاونت مال اداری
3پژوهشکده میگوی کشور
4بوشهر، بهمنی، مرکز تولید میگوی عاری از بیماری خلیج فارس
5کارشناس ارشد
6کارشناس
چکیده مقاله:
صنعت تکثیر و پرورش میگو در استان بوشهر بصورت تجاری از سال 1374 با تولید 63 تن فعالیت پرورشی خود را با گونه ببری سبز آغاز نمود و در این سال شاهد تولید 21000 تن هستیم. با استفاده از ظرفیت کامل سایت های فعال و غیر فعال می توان میزان تولید را به 24 تا 48 هزار تن افزایش داد و توان ارزآوری را بیشتر و گامی دیگر بطرف خودکفایی برداشت. یکی از فاکتورهای تاثیر گذار که باعث توسعه و روند افزایشی تولید میگو می گردد سود آوری یا اقتصادی بودن پرورش میگو است. سطح مفید در مزارع 15 هکتار،میزان ذخیره سازی 250000 قطعه در هکتار ،درصد بقاء 70 درصد،ضریب تبدیل غذایی 1.5،هزینه غذا50000 ریال ،قیمت پست لارو میگو 200 ریال می باشند.میانگین وزن،درصد بقاء،قیمت فروش و ضریب تبدیل غذایی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در اقتصاد یک مزرعه هستند.ققیمت خرید یک کیلو میگو سهم بسزایی در اقتصاد یک مزرعه پرورش میگو دارد.با قیمت خرید 15000 تومانی سود 12.2 درصدی را در یک مزرعه می توانیم ببینیم و با افزایش این قیمت سود نیز رشد داشته و با هر یک هزارتومان افزایش 7.7 درصد افزایش درصد سود آوری را بدنبال خواهد داشت.میزان سود آوری یک مزرعه با وزن 15 گرم 12.2 درصد می باشد و با افزایش یک گرمی شاهد رشد 3.1 درصد در سود هستیم.فاکتورهای دیگر نیز می توانند روند افزایشی در اقتصاد مزرعه میگو داشته باشند.
کلیدواژه ها:
اقتصاد ، پرورش، میگو و بوشهر
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است