اثر پروبیوتیک Aquastar pond صنعتی بر روی پارامترهای کیفی پست لاروهای میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
کد مقاله : 1048-4THSNC
نویسندگان:
بهزاد صفدریان *1، ابراهیم رجب زاده قطرمی 2، مرتضی سوری3
1اهواز-کوی طالقانی - خیابان 2 - کوچه خرد - پلاک 18
2بلوار علی ابن ابیطالب . دانشگاه علوم وفنون دراییی خرمشهر
3مدیر تولید و بهرهبرداری میگوی آبادان، اداره کل شیلات خوزستان
چکیده مقاله:
چکیده:
این تحقیق بر روی اثر پروبیوتیک Aquastar pond صنعتی بر روی پارامترهای کیفی پست لاروهای میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) انجام گردید. این پروبیوتیک متشکل از پنج نوع سویه باکتری ( باسیلوس، انتروکوکوس، پدیوکوکوس، تیوباسیلوس، پاراکوکوس) بوده که در آب مخازن تکثیر میگو و ماهی استفاده میشود. در این تحقیق از پست لارو 4 میگوی وانامی به تعداد 200 قطعه در مخازن 40 لیتری در چهار تیمار و هر تیمار در سه تکرار که یکی از تیمارها به صورت شاهدT1 بدون پروبیوتیک و 3 تیمار(T2.T3.T4) با مقادیر مختلف پروبیوتیک استفاده شد. پست لاروها تا مرحله 18 تحت تاثیر پروبیوتیک نگهداری و در انتها تستهای استرس(تست شوری- تست فرمالین) طبق دستورالعمل های اجرایی صادر شده از سازمان دامپزشکی و سازمان شیلات ایران بر روی آنها انجام گردید و درصد بقای میگو های تیمارها محاسبه شد. دمای کارگاه 2±28 درجه سانتی گراد تنظیم و آب از گارگاه تکثیر که مراحل کامل ضد عفونی شامل فیلتر شنی،UV، اوزن، اسکیمر شده بود تهیه و در مخازن تقسیم گردید. تمام مخازن بوسیله سنگ هوا با یک پمپ هوا هوادهی می شدند. مقادیر پروبیوتیک در تیمار T2 0001/0 گرم در لیتر، T3 (مقدار پیشنهادی کارخانه سازنده) 0002/0 گرم در لیتر و تیمار T4 0004/0 گرم در لیتر بود. غذادهی با استفاده از غذای 200 تا 300 میکرون larvagro شرکت BLUE AQUA در 6 وعده و دو وعده هم از آرتمیا انجام گردید. درصد بازماندگی در تست شوری: T1 : 95/96 % ، T2 :100 % ، T3: 100 % ، T4 : %100، در تست فرمالین: T1 : 02/92 % ، T2 : 36/98 % ، T3: 100 % ، T4 :61/98 % بدست آمد. در تیمار شاهد علائم استرس شامل قرمزی اندام در کل دوره نگهداری مشاهده در صورتی که در تیمارهایی که از پروبیوتیک استفاده شد این علائم وجود نداشت.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: پروبیوتیک Aquastar pond صنعتی، میگو، پارامترهای کیفی، بازماندگی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است