Mفرآوری و نگهداری میگو با استفاده از ماده متابی‌سولفیت‌سدیم درسردخانه‌های عمل‌آوری M
کد مقاله : 1051-4THSNC
نویسندگان:
محمد علی نظاری *1، اشکان اژدری2، احترام محمدی3، سمیرا مبارکی4، محمد خلیل پذیر5
1بوشهر - بهمنی- کوی خواجه ها- پژوهشکده میگوی کشور
2بوشهر. کوی خواجه ها. پژوهشکده میگو
3پژوهشکده میگوی کشور
4بوشهر- بهمنی- کوی خواجه ها- کوچه آتیه 1- پژوهشکده میگوی کشور
5بوشهر پژوهشکده میگوی کشور
چکیده مقاله:
چکیده:
میگو به عنوان یکی از عمده‌ترین ذخایرآبزیان درخلیج فارس و یک نمونه‌ی شاخص از صنعت پرورشی درکشور حجم بسیار وسیع و گسترده ای راشامل می‌شوند. این محصولی تحت تاثیر عواملی چند، نوساناتی در امرتولید داشته‌ است. به دلیل گسترش فساد میکروبی- شیمیایی محل مناسبی را برای رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم می‌سازد و از نظر کیفیت بر آن تاثیر می‌گذارد. عمده عوامل فساد پذیری آن عوارض ناشی از ایجاد لکه سیاه است که در این راستا متابی‌سولفات‌سدیم می‌تواند نقش موثری را ایفا نماید. متابی‌سولفات‌سدیم اساسا به عنوان یک ماده کانزروانیک یا نگهدارنده فقط به خاطر جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی باسر و همچنین به دلیل داشتن خاصیت شفافیت و ضد باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لکه های سیاه یا اصطلاحا blackspots به وسیله اسید آمینه هایی به وجود می آیدکه با کمپلکس آنزیمی درگیر در اکسیداسیون فنل، که شامل تیروزیناز و کاتکول اکسیداز هستند عمل کرده که در این حالت پوسته میگو اکسید شده در نتیجه باعث تولید لکه هایی سیاه رنگ در سطح پوسته میگو می گردد. بنابر این هدف از این تحقیق تاثیر درصد متابی‌سولفات‌سدیم و ترکیبات کلر در کارخانه عمل‌آوری به عنوان یک عامل بازدارنده یاتسریع کننده که استفاده از آن می‌توان در روند تولید و توجیه اقتصادی و حفظ سلامت فردی موثر باشد.
کلیدواژه ها:
میگو، فرآوری، فساد پذیری، blackspots، کلر، متابی‌سولفات‌سدیم
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است