امکان سنجی اثر عصاره های اتانلی، متانلی، استونی و آبی برگ لیمو بر علیه بیماری ویبریوزیس با عامل باکتریایی ویبریو هاروی
کد مقاله : 1061-4THSNC (R1)
نویسندگان:
سمیرا زارعی1، سمیرا زارعی *2، صدف فروزانی3، آرین رستمی4، احترام محمدی5
1odhfhk uha,vd ;,]i fihvsjhk 42 tvud h,g slj ] gh; 15
2خیابان عاشوری کوچه بهارستان ۴۲ فرعی اول سمت چپ پلاک ۱۵. کد پستی ۷۵۱۵۸۵۸۶۷۱
3دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
4موسسه آموزش عالی خرد
5پژوهشکده میگوی کشور
چکیده مقاله:
ویبریوزیس یکی از مهم ترین بیماری های آبزیان است که امروزه مشکلات زیادی در زمینه صنعت آبزی پروری ایجاد کرده است. این بیماری باکتریال به طور وسیعی در صنعت تکثیر و پرورش میگو ی جهان انتشار یافته است. باکتری ویبریو هاروی یکی از عوامل ایجاد کننده ویبریوزیس در میگوی سفید غربی است. امروزه به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها و ترویج آبزی پروری سبز، محققان بکارگیری گیاهان مختلفی را به عنوان دارو در صنعت پرورش آبزیان پیشنهاد کرده اند. امروزه به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها و ترویج آبزی پروری سبز، محققان بکارگیری گیاهان مختلفی را به عنوان دارو در صنعت پرورش آبزیان پیشنهاد کرده اند. در این پژوهش انواع عصاره های سوکسله و روتاری اتانول، متانول، استونی و آبی این گیاه تهیه شد و اثر آنتی باکتریال آن بر روی باکتری ویبریو هاروی به روش انتشار در آگار توسط چاهک مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از باکتری ویبریو هاروی استفاده گردید. نتایج حاصل نشان داد که رقت g/mlµ02عصاره های اتانلی، متانلی، استونی وµg/ml10 عصاره آبی حداقل غلظت بازدارندگی از رشد و رقت µg/ml10عصاره های اتانلی، متانلی، استونی و μg/ml40عصاره آبی حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری ویبریو هاروی دارند نتایج نشان داد که این از ای عصاره می توان به آن به عنوان یک عامل ضد میکروبی دوستدار محیط زیست و سازگار با شرایط اکولوژیک مناطق تکثیر و پرورش میگو به ویژه در جنوب کشور ایران بهره برد.
کلیدواژه ها:
ویبریوزیس، ویبریو هاروی، برگ لیمو، حداقل غلظت بازدارندگی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است