تاثیر بار باکتریایی ویبریو در استخر بر عملکرد میگوی سفید غربی (litopeneaus vennamie )
کد مقاله : 1063-4THSNC
نویسندگان:
اشکان اژدری *1، محمد خلیل پذیر2، احترام محمدی3، محمد علی نظاری4، سمیرا مبارکی5
1بوشهر. کوی خواجه ها. پژوهشکده میگو
2بوشهر پژوهشکده میگوی کشور
3پژوهشکده میگوی کشور
4بخش بهداشت و بیماریهای پژوهشکده میگوی کشور_ آزمایشگاه آسیب شناسی
5بوشهر- بهمنی- کوی خواجه ها- کوچه آتیه 1- پژوهشکده میگوی کشور
چکیده مقاله:
بیماری وﯾــﺒﺮﯾﻮزﯾﺲ ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ ﻣﻌﻀﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ در ﻣﯿﺎن ﺑﯿﻤـﺎریﻫﺎی ﻣﯿﮕﻮی ﭘﺮورﺷﯽ و ﻋﻮاﻣﻞ ﻋﻔﻮﻧﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ در ﻣﯿﮕﻮﻫﺎی ﭘﻨﺎﺋﯿـﺪه می‌باشد بر اساس منابع ارتباط معنی داری بین بار باکتری ویبریو در آب استخر بر عملکرد میگو( درصد بقائ و رشد) و همینطور وقوع بیماری لکه سفید وجود دارد لذا تعداد مجاز باکتری ویبریو در هر ml آب استخر پرورش میگو در زمان ذخیره سازی حداکثر CFU/ml2 10 توصیه شده است. مرور منابع مختلف نشان داده است بیشتر از این میزان خطرناک بوده و در بروز بیماری لکه سفید موثر بوده است. بررسیهای باکتریهای میگوهای پرورشی کشورحاکی از آن است که مهمترین بیماری باکتری میگو در کشور ایران را ویبریوزیس تشکیل می‌دهد و این بیماری به شدت درکشور در حال رشد است و بایستی اقدامات کنترل و پیشگیری بر علیه این بیماری درکشور صورت پذیرد. با توجه به اهمیت موضوع و پتانسیل بالقوه پژوهشکده میگوی کشور با انجام این بررسی ما می توانیم ارتباط بین بار باکتریایی ویبریو و تعیین نسبت کلونی سبز به زرد بر عملکرد تولید میگو و بروز بیماری لکه سفید در صورت وقوع بیماری را تعیین کنیم. همچنین با تعیین تاثیر لود باکتری ویبریو را بر ایمنی میگو از طریق سنجش هموسیت کل((THCو پروتئین کل پلاسما(TPP) به عنوان یک کار ترویجی و مکمل مدیریت مزرعه می توانیم موارد بحرانی را پیش بینی نموده و مراتب پیشگیری از بروز عوامل ثانویه انجام گیرد.
کلیدواژه ها:
پرورش، بیماری، ویبریوزیس، لکه سفید و ایمنی میگو
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است