اهمیت کاربرد جلبک های دریایی در تغذیه میگوی پرورشی
کد مقاله : 1070-4THSNC
نویسندگان:
فاطمه فداکار *
رشت، شهر صنعتی، خیابان صنعت یک، انتهای خیابان پردیس، پلاک 37
چکیده مقاله:
کاربرد مستقیم پودر جلبک های دریایی و یا استفاده از عصاره ی آنها در خوراک آبزیان از جمله میگو به جهت دارا بودن منابع پروتئینی، معدنی و ویتامینی در مطالعات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و این در حالی است که ذخایر ماهیان غیرماکول تامین کننده ی پودر ماهی مورد استفاده در صنعت خوراک آبزیان روز به روز در حال کاهش می باشد. از جلبک های غالب در این زمینه می توان به گونه های سارگاسوم، انترومورفا، آسوفیلوم، ماکروکیستیس، کریپتونمیا و اولوا اشاره نمود. این جلبک ها برای تامین اهداف مختلفی همچون جایگزینی منابع پروتئینی و یا در نقش همبند و یا جاذب غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. گنجاندن پودر جلبک های مختلف به میزان %5 در خوراک میگو موجب بهبود رشد و افزایش کارایی خوراک شده است. استفاده از پودر جلبک نباید از %10 تجاوز نماید زیرا می تواند در رشد میگو آثار مخرب به جا بگذارد. میزان مطلوب کاربرد جلبک در جیره ی میگو بسته به نوع جلبک و گونه ی میگوی مصرف کننده ی آن متفاوت می باشد. علاوه بر تاثیر جلبک در رشد میگو می توان از قابلیت آن برای بهبود کیفیت پلت، افزایش میزان مصرف خوراک و افزایش میزان مقاومت میگوها در برابر بیماری ها نیز اشاره نمود. به طور کلی استفاده از جلبک های تازه در جیره مولدین میگو و جلبک های تخمیر شده برای خوراک لارو میگو می تواند گزینه های خوبی را برای تغذیه میگو در مراحل مختلف رشدی ایجاد نماید.
کلیدواژه ها:
خوراک میگو- جلبک دریایی- افزایش رشد
وضعیت : چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است