مطالعه برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب لب شور دریای مازندران در استخرهای پرورشی میگوی وانامی
کد مقاله : 1082-4THSNC
نویسندگان:
حسن نصراله زاده ساروی *1، علی اکبر صالحی2، فریبا واحدی3، عبداله نصراله تبار4، سید محمد وحید فارابی5، غلامرضا دریانبرد6، احد احمدنژاد7، محمد کاردر رستمی8
1مازندران،‌ساری، فرح اباد، ص پ 961
2کارشناس ارشد
3کارشناس ارشد ازمایشگاه
4کارشناس ارشد ازمایشگاه شیمی
5رییس بخش آبزی پروری
6هیات علمی
7کارشناس آزمایشگاه
8تکنسین آزمایشگاه
چکیده مقاله:
بررسی امکان پرورش میگوی وانامی (litopenaeus vannamei) در استخر های ساحلی استان مازندران (واقع در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر) با توجه به وجود شرایط آب و هوایی مناسب از اواخر فصل بهار تا اوایل فصل پاییز در سالهای 1391 لغایت 1397 ‏با تاکید برشناخت خصوصیات ‏فیزیکو شیمیایی آب مورد بررسی قرار گرفت. در طول دوره پرورش 45 نمونه آب در در استخرهای بتونی (تیمارهای استخرهای کوچک و بزرگ) و خاکی جهت اندازه گیری فاکتورهای فیزیکی (از قبیل دمای آب شفافیت، شوری و pH) و شیمیایی (کربنات ها، بیکربنات ها، سختی کل، اکسیژن محلول، فرمهای مختلف ازت ، فسفر و سیلیس) جمع آوری گردیده است. نتایج نشان داد پارامترهای کیفی آب (دما: 31-24 درجه سانتی‌گراد، شفافیت: 30-10 سانتی‌متر، شوری: 76/13-89/8 گرم در هزار، pH: 25/10-21/8، اکسیژن محلول16/10-60/5 میلی‌گرم بر لیتر) در طول دوره پرورش بدست آمد. در نتیجه، با توجه به این که این میگو سازگاری مطلوب و قدرت انطباق با اقلیمهای مختلف را دارد لذا این منطقه از نظر دما و شوری، اکسیژن و pH آب برای یک دوره پرورش مناسب تشخیص داده می شود. همچنین از نظر عناصر محلول مضر مانند آمونیاک و یون سمی نیتریت هم مشکل خاصی وجود نداشته است، در ضمن در طول دوره پرورش میزان ازت معدنی و فسفر معدنی بواسطه کودهی نسبت به فرم آلی آن بیشتر بوده است.
کلیدواژه ها:
کیفیت آب، میگوی وانامی، ‏سواحل دریای خزر ، استان مازندران
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است