مطالعه برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب لب شور دریای مازندران در استخرهای پرورشی میگوی وانامی |
کد مقاله : 1082-4THSNC |
نویسندگان: |
حسن نصراله زاده ساروی *1، علی اکبر صالحی2، فریبا واحدی3، عبداله نصراله تبار4، سید محمد وحید فارابی5، غلامرضا دریانبرد6، احد احمدنژاد7، محمد کاردر رستمی8 1مازندران،ساری، فرح اباد، ص پ 961 2کارشناس ارشد 3کارشناس ارشد ازمایشگاه 4کارشناس ارشد ازمایشگاه شیمی 5رییس بخش آبزی پروری 6هیات علمی 7کارشناس آزمایشگاه 8تکنسین آزمایشگاه |
چکیده مقاله: |
بررسی امکان پرورش میگوی وانامی (litopenaeus vannamei) در استخر های ساحلی استان مازندران (واقع در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر) با توجه به وجود شرایط آب و هوایی مناسب از اواخر فصل بهار تا اوایل فصل پاییز در سالهای 1391 لغایت 1397 با تاکید برشناخت خصوصیات فیزیکو شیمیایی آب مورد بررسی قرار گرفت. در طول دوره پرورش 45 نمونه آب در در استخرهای بتونی (تیمارهای استخرهای کوچک و بزرگ) و خاکی جهت اندازه گیری فاکتورهای فیزیکی (از قبیل دمای آب شفافیت، شوری و pH) و شیمیایی (کربنات ها، بیکربنات ها، سختی کل، اکسیژن محلول، فرمهای مختلف ازت ، فسفر و سیلیس) جمع آوری گردیده است. نتایج نشان داد پارامترهای کیفی آب (دما: 31-24 درجه سانتیگراد، شفافیت: 30-10 سانتیمتر، شوری: 76/13-89/8 گرم در هزار، pH: 25/10-21/8، اکسیژن محلول16/10-60/5 میلیگرم بر لیتر) در طول دوره پرورش بدست آمد. در نتیجه، با توجه به این که این میگو سازگاری مطلوب و قدرت انطباق با اقلیمهای مختلف را دارد لذا این منطقه از نظر دما و شوری، اکسیژن و pH آب برای یک دوره پرورش مناسب تشخیص داده می شود. همچنین از نظر عناصر محلول مضر مانند آمونیاک و یون سمی نیتریت هم مشکل خاصی وجود نداشته است، در ضمن در طول دوره پرورش میزان ازت معدنی و فسفر معدنی بواسطه کودهی نسبت به فرم آلی آن بیشتر بوده است. |
کلیدواژه ها: |
کیفیت آب، میگوی وانامی، سواحل دریای خزر ، استان مازندران |
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |