اثرات لستین سویا جیره غذایی بر عملکرد رشد و رسیدگی جنسی مولدین میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
کد مقاله : 1095-4THSNC
نویسندگان:
منصور طرفی موزان زاده *1، خالق مانعی2، امین اوجی فرد2، احمد قاسمی2
1بندر امام خمینی-ایستگاه تحقیقات ماهیان دریایی بندر امام خمینی
2دانشگاه خلیج فارس
چکیده مقاله:
یک تحقیق 30 روزه به منظور بررسی اثرات لسیتین سویا در جیره غذایی بر پارامتر های رشد و تولید مثل مولدین میگوی پا سقید (Litopenaeus vannamei)با وزن اولیه 6/28 انجام شد. چهار سطح لسیتین سویا شامل سطوح 0 (کنترل)، 2، 4 و 6 درصد به جیره غذایی پایه حاوی 50% پروتیئن و 10% چربی اضافه گردیدند. در پایان دوره تغذیه، مولدین میگوی تغذیه شده با 4% لسیتین سویا دارای حداکثر رشد و حداقل فاصله زمانی رسیدیگی جنسی پس از قطع پایه جنسی چشمی در مقایسه با سایر گروه ها بودند. قطر تخم در مولدین تغذیه شده با جیره های 4 و 6% لسیتین بیشتر از سایر تیمار ها بود. مولدین تغذیه شده با جیره های 4 و 6% لسیتین سویا به ترتیب دارای بالاترین و پایین ترین سطح کلسترول و لیپوپروتئین های با دانسیته بالا بودند و سایر گروه ها مقادیر متوسط را نشان دادند. بعلاوه، مولیدن تغذیه شده با جیره های 2 و 4 درصد دارای سطح بالاتر تری گلیسیرید پلاسما نسبت به مولدین تغذیه شده با گروه های کنترل و 6% بودند. به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد، افزودن مکمل لسیتین سویا در سطح 4 % منجر به بهبود پارامتر های رشد و تولید مثلی در مولدین ماده میگوی پا سفید می شود.
کلیدواژه ها:
فسفولیپیدها، تکثیر، Litopenaeus vannamei، شاخص های سلامت، لسیتین سویا.
وضعیت : چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است