اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) بر فعالیت آنزیم-های گوارشی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei)
کد مقاله : 1097-4THSNC
نویسندگان:
پریا اکبری *1، زهرا امینی خویی2
1اصفهان شاهین شهر خیابان عطار خانه های چوبی ۵ شرقی پلاک ۷۴ کد پستی ۸۳۱۹۸۶۵۷۳۱
2مرکز تحقیقات آب‌های دور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران
چکیده مقاله:
در تحقیق حاضر، عصاره پلی ساکارید محلول در آب پادینا (Padina astraulis) در غلظت‌های 0، 5/0، 1و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای سنجش توانایی عصاره برای بهبود فعالیت آنزیم‌های گوارشی (آمیلاز، لیپاز، پروتئاز) و شاخص‌های بیوشیمیایی (گلوکز، تری-گلیسیرید، کلسترول، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز) به جیره غذایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaus vannamei) با میانگین وزنی 1/0±1 گرم اضافه شد. بر طبق تغذیه از این رژیم‌های غذایی به‌مدت 60 روز، بیشترین فعالیت آنزیم‌های پروتئاز و لیپاز در تیمار حاوی 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد(05/0>P) و اختلاف معنی‌داری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). سطح آلبومین و پروتئین تام در تیمارهای حاوی سطوح مختلف عصاره پلی ساکارید جلبک به‌طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). بیشترین میزان آلبومین و پروتئین تام در تیمار حاوی 5/1 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. کمترین میزان گلوکز، تری‌گلیسیرید، کلسترول، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در تیمار حاوی 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند(05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک پادینا بر کیلوگرم غذا ممکن است عملکرد هضم، سلامت کبد و سیستم ایمنی غیر اختصاصی میگوی پاسفید غربی را افزایش دهد.
کلیدواژه ها:
عصاره پلی ساکارید، جلبک پادینا، میگوی پاسفید غربی، آنزیم‌های کبدی، آنزیم‌های گوارشی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است