اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei)
کد مقاله : 1098-4THSNC
نویسندگان:
زهرا امینی خویی1، پریا اکبری *2
1مرکز تحقیقات آب‌های دور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران.
2اصفهان شاهین شهر خیابان عطار خانه های چوبی ۵ شرقی پلاک ۷۴ کد پستی ۸۳۱۹۸۶۵۷۳۱
چکیده مقاله:
این مطالعه به بررسی اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی (آمیلاز، پروتئاز، لیپاز) و فراسنجه های بیوشیمیایی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، تری‌گلیسیرید، کلسترول، گلوکز، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین) میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) پرداخته است. لارو میگوها با متوسط وزن 1/0±1 گرم با 4 رژیم غذایی حاوی 0، 5/0، 1و 5/1 گرم بر کیلوگرم عصاره جلبکبه‌ مدت 60 روز غذا دهی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره جلبک بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی تاثیر معنی داری داشته است و بالاترین فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوهای تغذیه شده با 5/1 گرم عصاره جلبک قابل مشاهده است. همچنین در رژیم‌های آزمایشی در هر سه سطح عصاره جلبک مورد استفاده میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز بصورت معنی-داری کاهش یافت (05/0>P). در حالی که، سطح پروتئین تام و گلوبولین در میگوهای تغذیه شده با 1 و 5/1 گرم عصاره جلبک به-طور معنی‌دار بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). بنابراین استفاده از عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک U. rigida در سطح 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد آنزیم‌های گوارشی، متابولیسم چربی و قند و سیستم ایمنی غیر اختصاصی میگوی پاسفید غربی پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه ها:
عصاره پلی ساکارید محلول در آب، جلبکUlva rigida، آنزیم‌های گوارشی، ، فراسنجه های بیوشیمیایی، Litopeneaus vannamei
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است