بررسی و مقایسه اسیدهای چرب در میگوی ببری سبز و دو گونه ماهی (شیر و شوریده) از آبهای خلیج فارس– بوشهر |
کد مقاله : 1111-4THSNC |
نویسندگان: |
پریسا حسین خضری * پژوهشکده میگوی کشور |
چکیده مقاله: |
فراوانی اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در بافت آبزیان از ویژگیهای ارزشمند و مورد توجه است. بافت ماهی و میگو منبع اصلی اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) به ویژه اسیدهای چرب ضروری مانند امگا-3 (ω3) و امگا-6 (ω6) میباشد. وجود امگا-3 در رژیم غذایی مانع از بروز کلسترول بد و کاهش ریسک ابتلا به سرطان میشود. در تحقیق حاضر اسیدهای چرب در بافت میگوی ببری سبز و دو گونه ماهی (شیر و شوریده) بررسی شده است. این گونهها از آبهای جنوبغربی خلیج فارس- بوشهر (عرض شمالی: َ51 °50 و طول شرقی: : َ59 °28 ) صید شدهاند. نتایج نشان داد که گونههای آبزی مورد مطالعه منبع خوبی برای اسیدهای چرب غیر اشباع به ویژه امگا-3 میباشند. در بافت هر یک از گونهها روند اسیدهای چرب به ترتیب SFA% > MUFA% > PUFA% بود. همچنین اختلاف معنیدار میان مقادیر اسیدهای چرب گونههای مورد بررسی وجود داشت (p<0.05). بدین ترتیب که میگوی ببری سبز نسبت به دو گونه ماهی شیر و شوریده دارای SFA% بیشتر و PUFA% و MUFA% کمتری بود و همچنین ماهی شیر در مقایسه با ماهی شوریده دارای PUFA% بیشتر و SFA% و MUFA% کمتری بود. به طور کلی به دلیل میزان امگا-3 و نسبت ω6/ ω3 در بافت عضله، این گونهها منبع با ارزشی از اسیدهای چرب برای مصرف انسان میباشند. |
کلیدواژه ها: |
میگو، ماهیω3، ω6، خلیج فارس |
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |