بررسی و مقایسه اسیدهای چرب در میگوی ببری سبز و دو گونه ماهی (شیر و شوریده) از آب‎های خلیج فارس– بوشهر
کد مقاله : 1111-4THSNC
نویسندگان:
پریسا حسین خضری *
پژوهشکده میگوی کشور
چکیده مقاله:
فراوانی اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در بافت آبزیان از ویژگی‎های ارزشمند و مورد توجه است. بافت ماهی و میگو منبع اصلی اسیدهای چرب غیر اشباع (PUFA) به ویژه اسیدهای چرب ضروری مانند امگا-3 (ω3) و امگا-6 (ω6) می‎باشد. وجود امگا-3 در رژیم غذایی مانع از بروز کلسترول بد و کاهش ریسک ابتلا به سرطان می‎شود. در تحقیق حاضر اسیدهای چرب در بافت میگوی ببری سبز و دو گونه ماهی (شیر و شوریده) بررسی شده است. این گونه‎ها از آب‎های جنوب‎غربی خلیج فارس- بوشهر (عرض شمالی: َ51 °50 و طول شرقی: : َ59 °28 ) صید شده‎اند. نتایج نشان داد که گونه‎های آبزی مورد مطالعه منبع خوبی برای اسیدهای چرب غیر اشباع به ویژه امگا-3 می‎باشند. در بافت هر یک از گونه‎ها روند اسیدهای چرب به ترتیب SFA% > MUFA% > PUFA% بود. همچنین اختلاف معنی‎دار میان مقادیر اسیدهای چرب گونه‎های مورد بررسی وجود داشت (p<0.05). بدین ترتیب که میگوی ببری سبز نسبت به دو گونه ماهی شیر و شوریده دارای SFA% بیشتر و PUFA% و MUFA% کمتری بود و همچنین ماهی شیر در مقایسه با ماهی شوریده دارای PUFA% بیشتر و SFA% و MUFA% کمتری بود. به طور کلی به دلیل میزان امگا-3 و نسبت ω6/ ω3 در بافت عضله، این گونه‎ها منبع با ارزشی از اسیدهای چرب برای مصرف انسان می‎باشند.
کلیدواژه ها:
میگو، ماهیω3، ω6، خلیج فارس
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است