اصلاح شیوه صید میگوی ببری سبز به منظور شکوفایی صنعت صیادی و حفظ محیط زیست دریایی 1
کد مقاله : 1121-4THSNC
نویسندگان:
محسن نوری نژاد *، سهیلا امیدی
بوشهر بهمنی خواجه ها پژوهشکده میگوی کشور
چکیده مقاله:
میگوها به دلیل ویژگی های غالب رفتاری بطور معمول به کمک تور ترال کف برداشت می شوند. این ابزار صید هر ساله بسیاری از زیستگاه های حساس ساحلی را در فصل صید میگو، تخریب و امکان بازسازی آنها را محدود می کند. علاوه بر این، بخش زیادی از ترکیب صید تور ترال کف ناخواسته بوده و به عنوان صید ضمنی پس از مرگ و میر، به دریا برگردانده می شوند. مطالعات گویای آن است که با شناخت خصوصیات رفتاری، در برخی مواقع استفاده از تور ترال میان آبی، برای برداشت این آبزیان امکان پذیر می‌باشد. از طرفی بررسی چرخه حیات و رفتارهای انواع گونه های میگو از جمله میگوی ببری سبز طی سال های 1372 تا 1397 در خلیج فارس، گویای روندهای مهاجرتی مشخصی به شرح زیر است که به کارگیری آنها می تواند استفاده از تورهای ترال میان آبی را در زمان و مکان های مشخص امکان پذیر سازد.
1- خلیج فارس در منطقه نیمه گرمسیری با نوسانات زیاد شدت نور و دما قرار دارد و چنین شرایطی با خصوصیات فیزیولوژی رشد و تولید مثل میگو سازگار نمی باشد.
2- تاکنون هیچ منطقه تولید مثلی مستندی به عنوان نوزادگاه این آبزیان شناسایی نشده است.
3- روند ورود و فراوانی میگوها در منطقه، در یک ترتیب مشخص و تابع جریان عمومی خلیج فارس است.
4- همزمان با ورود میگوها به منطقه، کاهش شوری مشاهده می گردد که وابستگی بسیار زیادی با نوسانات بادهای مونسون در منطقه چابهار دارد.
کلیدواژه ها:
شیوه صید، میگوی ببری سبز، تورترال، خلیج فارس
وضعیت : چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است