ذخایر میگو، تالابها و مدیریت صید
کد مقاله : 1162-4THSNC
نویسندگان:
محمد مومنی *1، سیامک بهزادی2، محسن صفایی3، علی سالارپوری2، بهنام دقوقی2، محمد درویشی4
1بندرعباس، بلوار ساحلی، جنب اداره کل شیلات استان هرمزگان، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
2پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران.
3دانشکده علوم وفنون دریایی و اقیانوسی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
4بندرعباس بلوار ساحلی خواجه عطاء پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان- گروه بیولوژی و ارزیابی ذخایر
چکیده مقاله:
مناطق ساحلی از جمله تالابها نقش مهمی در چرخه زیستی میگوها از مرحله پست لاروی تا جوانی دارند. در سالهای اخیر وجود آلودگی های ساحلی تاثیر مهمی بر زیستگاه میگو داشته و باعث بروز مشکلاتی در پایداری ذخایر آبزیان شده است. عملیات نمونه برداری از پست لارو و بچه میگوها و همچنین پلانکتون های جانوری و لارو آبزیان در تالابها از اسفند تا تیرماه صورت پذیرفت. نتایج نشان دادند که تراکم کوپه پودآها و لارو سخت پوستان که غذای بچه میگوها هستند همزمان با افزایش تراکم میگوها در تالاب افزایش می یابد.
تراکم میگوها و لارو سخت پوستان در تالابهای شرقی (کلاهی و تیاب) کمتر از تالابهای غربی (کولغان و لافت وخمیر) می باشد. از طرفی صید میگو در صیدگاه های شرقی نیز کمتر از صیدگاه های غربی بوده که نشان دهنده شرایط غیر مساعد در تالابهای شرقی می باشد. مقایسه نتایج این تحقیق با اطلاعات سالهای گذشته نشان می دهد که خصوصیات اکولوژیک در تالابهای شرقی از شرایط مساعدتری نسبت به تالابهای غربی برخوردار بوده و این خود باعث شده صیدمیگو در صیدگاه های شرقی وضعیت مناسبتری برخوردار بوده به طوری که غالب صید میگو بر خلاف سالهای اخیر در صیدگاه های شرقی از وضعیت بهتری برخوردار بوده است.
کلیدواژه ها:
میگو، هرمزگان، تالاب، خلیج فارس و دریای عمان
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است