استخراج آستاگزانتین از ضایعات میگو پاسفید ( Litopenaeus vannamei ) با تلفیقی از روش‌های میکروبی و شیمیایی
کد مقاله : 1178-4THSNC
نویسندگان:
رضا *1، حسن نصراله زاده ساروی2، علی اکبر عرب احمدی3
1ساری پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
2مازندران،‌ساری، فرح اباد، ص پ 961
3پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده مقاله:
یکی از روش های استخراج پیگمان های شاخص نظیر آستاگزانتین استفاده از روش های بیولوژیک بوده که در آن از باکتریهای تولید کننده آنزیم جهت هضم ماده اولیه استفاده میگردد. در این روش راندمان پیگمان استخراج شده بیشتر از روش های رایج شیمیایی می باشد. در این مطالعه از دو باکتری پدیوکوکوس پنتاساسئوس و باسیلوس لیکنوفورمیس به عنوان استارترهای میکروبی جهت هضم اولیه ضایعات میگو استفاده شده و در حقیقت محیط آبگوشت اولیه بر پایه ضایعات میگو تهیه گردید. بعد از حذف مواد معدنی و پروتئینی موجود ، نسبت به استخراج آستاگزانتین از نمونه فیلتر شده اقدام شده و از دو روش استخراج با استن خالص و همچنین پیش تیمار اولیه با HCL و سپس استخراج با استن خالص استفاده گردید. نتایج نشان داد که به دنبال استفاده از باکتریهای شاخص، هضم ضایعات با کیفیت بهتری انجام گرفته به طوریکه میزان تولید آستاگزانتین در دو روش استن خالص و همچنین پیش تیمار HCL و استن خالص به ترتیب 19/24 و 41/28 میلی گرم در گرم از ماده خشک بوده است. بنابراین یکی از روش های ارزان قیمت جهت استخراج آستاگزانتین استفاده از روش های میکروبی بوده که نه تنها فرآیند روش های شیمیایی را کوتاه تر می کند بلکه راندمان آستاگزانتین تولید شده را نیز افزایش می دهد.
کلیدواژه ها:
آستاگزانتین، استارترهای میکروبی، میگو پاسفید
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است